Балкан

Турција предупреди за можни терористички напади утре

Турција предупреди за можни терористички напади утре
Турција предупреди за можни терористички напади утре

Главната дирекција на турската полиција денеска издаде предупредување за можни терористички напади во Турција утре, кога е католичкиот Велигден, соопшти турската телевизија НТВ.

Во соопштението на полицијата е посочено, дека членови на терористичката група Исламска држава, може да подготвуваат напади во Турција, поконкретно на места, каде што се собираат христијани, околу цркви, како и во реоните на конзулатите и амбасади на странски мисии.

Полицијата ги повикува сите турски и странски државјани во земјата да бидат исклучително претпазливи.