ТОП,Македонија

„Курир“: Нова очајна политичка претстава на Катица Јанева

„Курир“: Нова очајна политичка претстава на Катица Јанева

Универзитетската професорка Биљана Ванковска преку својот профил на Фејсбук на специјалната обвинителка, Катица Јанева и порача во иднина да ги војува своите битки пред институциите, наместо да ја убедува јавноста преку медиумите во основаноста на сомнежите за поведување истрага.

biljana-vankovska

На социјалните мрежи кружат коментари дека специјалната обвинителка денес изгледала очајна наликувајќи како портпарол на обвинителката Ленче Ристовска, а треба да биде поинаку, пишува Курир.

Токму заради нејзината инфериорност и правна непоткованост во правната фела наголемо се зборува дека на Јанева и била доделена улогата само да ги најавува прес-конференциите на СЈО, а не и да ги презентира и објаснува истрагите кои ги води ова обвинителство.