петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 45

Претставници од Јапонија и агенциите на ОН во посета на Табановце

Од почетокот на бегалската криза, Владата на Јапонија има обезбедено повеќе од 3,6 милиони американски долари за агенциите на ОН во земјава за хуманитарните потреби на бегалците и мигрантите,

Претставници од Јапонија и агенциите на ОН во посета на Табановце

Претставници од Јапонија и агенциите на ОН во посета на Табановце

Последни вести

Претставници од агенциите на Обединетите нации во Македонија и јапонскиот амбасадор Макото Такетоши денеска ќе го посетат пунктот за помош на бегалци Табановце.

Целта на посетата на амбасадорот Такетоши на пунктот за помош на бегалци Табановце, е да се запознае со активностите спроведени во текот наминатата година и за активностите кои ќе следат годинава. Амбасадорот Такетоши ќе биде придружуван од постојаниот координатор на Обединетите нации, Луиза Винтон и претставниците на УНХЦР Мохамад Ариф, на УНИЦЕФ Бертран Демулен, и на ИОМ Соња Божиновска

Од почетокот на бегалската криза, Владата на Јапонија има обезбедено повеќе од 3,6 милиони американски долари за агенциите на ОН во земјава за хуманитарните потреби на бегалците и мигрантите, како и за олеснување на товарот на општините што се најмногу погодени од мигрантската криза.

Најчитани вести