недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 3

Најбруталните коментари на Шешељ во Хашкиот трибунал

Познато е како Војислав Шешељ, лидерот на Српската радикална партија, се однесувал кон Хашкиот тубунал, а неговите изјави во текот на судењето неможат да останат незапаметени, често се цитирани, а предизвикуваат и смеа.

Нјбруталните коментари на Шешељ во Хашкиот трибунал

Нјбруталните коментари на Шешељ во Хашкиот трибунал

Поврзани вести

Четири години од судењето, Хашкиот суд во првостепена пресуда го ослободи Шешељ по сите девет точки од обвинението, со кои се товари за говор на омраза, поддршка на воени злосторства во Хрватска и БиХ во текот на воените конфликти и протерување на Хрватите од Војводина.Познато е како Војислав Шешељ, лидерот на Српската радикална партија, се однесувал кон Хашкиот тубунал, а неговите изјави во текот на судењето неможат да останат незапаметени, често се цитирани, а предизвикуваат и смеа.

Ова се само неколку од неговите познати изјави:

Најчитани вести