петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Теренските проверки на ДИК во завршна фаза

Над 550 анкетари во сите 80 општини, почнувајќи од 28 март непрекинато работеле од 8.30 до 19. 30 навечер.

дик

Поврзани вести

Теренските проверки на избирачкиот список во сите подрачни одделенија се во завршна фаза, соопшти Државната Изборна Комисија.

Над 550 анкетари во сите 80 општини, почнувајќи од 28 март непрекинато работеле од 8.30 до 19. 30 навечер.

ДИК во моментов е фокусирана на внес и обработка на податоците од анкетните прашалници во единствената електронска апликација.

Се прават напори сите податоци да бидат на време внесени и соодветно обработени.

Најчитани вести