Свет

ИД се заканува со нови напади во Лондон, Берлин и Рим

ИД се заканува со нови напади во Лондон, Берлин и Рим

Преку видео снимка Исламска држава се закани дека е можно да изврши нови напади во западноевропските земји, а како можни цели ги наведе Лондон, Берлин и Рим.

– Вчера беше Париз, а денес Брисел, Алах знае каде ќе биде утре, можеби во Лондон или Берлин или Рим, изјави припадник на џихадистичката група во видео-снимката на англиски јазик.

На видео-снимката има кадри од претходните напади.