Македонија

Пратеникот Милошоски на конференција во Хаг

Пратеникот Милошоски на конференција во Хаг

Како што соопшти денеска Одделението за односи со јавноста на Собранието на Република Македонија, на овој настан учество ќе земат претседатели на Комисии за надворешни работи и одбрана на земјите членки на ЕУ и земјите кандидати за членство во ЕУ.

На конференцијата свое обраќање ќе имаат Високиот претставник на ЕУ за заедничка надворешна и безбедносна политика Фредерика Могерини и заменик генералниот секретар на НАТО за глобални и економски прашања, Кристијан Лефлер.