Свет

Убиен џихадистот кој на видео снимка од 2013 година јадеше срце на загинат војник

Убиен џихадистот кој на видео снимка од 2013 година јадеше срце на загинат војник

Центарот, со седиште во Лондон, наведува дека Калед Ал-Хамад, познат како Абу Сакар, е убиен вчера од огнено оружје во провинцијата Идлиб.

– Абу Сакар минатата година се приклучи кон Ал Каеда со влегувањето во групата Фронтот Ал-Нусра, додава Сирискиот центар.

Според шефот на Сирискиот центар, Рами Абдел Рахман, Абу Сакар веројатно е убиен во пресметка меѓу Фронтот Ал-Нусра, кој контролира голем дел од провинцијата Идлиб, и други исламистички бунтовници во оваа област.