Македонија

Целосно разобличени лагите на Фросина Ременски

Целосно разобличени лагите на Фросина Ременски

На прес-конференција за медиумите блиски до опозицијата која се одржа денеска, техничката министерка за труд и социјална политика, Фросина Ременски за опозициските медиуми на која обвини дека потпишала исплата на социјална помош и други додатоци, но дека наводно Министерството за финансии не им ги префрла на граѓаните.

Министерство за финансии веднаш демантираше на овие тврдења на Ременски и посочи дека налозите за социјални надоместоци и другите категории за кои Ременски тврди дека се доцни еден месец со исплата ги има доставено во Трезорот  дури во петокот минатата недела и дека техничката министерка задоцнила со доставување на налозите за исплата.