ФОТО+ВИДЕО: МНР мета на хулиганската банда на СДСМ, СОРОС и БЕСА

Министерството за надворешни работи вечерва беше мета на насилните демонстранти предводени од СДСМ, СОРОС и БЕСА.

Изминативе неколку денови тие уништија фасади на државни институции и културни споменици.

Протестот на демонстрантите од „Протестирам“ започна пред СЈО. Потоа демонстрантите се упатија кон Собранието, а подоцна движејќи се кон Владата, попат фрлаа боја врз Министерството за надворешни работи.