сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 18

Вработените во театар Комедија се оградија од протестот пред Министерството за култура

Вработените во театар Комедија се оградија од протестот пред Министерството за култура

Вработените во театар Комедија се оградија од протестот пред Министерството за култура

Последни вести

Во врска со денешниот протест на таканаречениот Совет на Синдикатот на културата во Република Македонија пред Министерството за култура, синдикатот на СОНК при НУ Театар Комедија соопшти дека вработените од НУ Театар Комедија се оградуваат од протестот и не го подржуваат ваквиот начин на дејствување во културата.

Ние како вработени сме дел од синдикатот на СОНК и ги подржуваме нивните преговори со Министерството за култура, посочуваат од синдикатот на СОНК при НУ Театар Комедија

 

 

 

 

 

Најчитани вести