Македонија

ГДОМ од Кичево порачува: Избори на 5 јуни (ФОТО)

ГДОМ од Кичево порачува: Избори на 5 јуни (ФОТО)
ГДОМ денеска во Градско, Радовиш, Крива Паланка, Кочани, Битола и Ресен
Граѓанското движење за одбрана на Македонија вечера повторно организира мирен собир во Кичево. Голем број граѓани се собраа да го поддржат собирот и порачаа дека се залагаат за избори на 5 јуни со цел излез од политичката криза во Македонија.