сабота, 26 ноември 2016  |  Вести денес: 12

Кожурхаров: Мерките ја намалуваат невработеноста

5000rabota

Последни вести

Во вестите на ТВ Нова универзитетскиот професор Сашо Кожурхаров истакна дека со мерките за вработување и странски инвестиции се овозможува намалување на невработеноста.

-Претходно укажав дека невработеноста ќе се намали под 25%, веќе и проекциите на ЕУ се на 24,7%. Зборуваме за активни вработувања, не зборуваме за вработувања во администрација, вработувања во невладини сектори итн., потенцираше Кожухаров.

Најчитани вести