Македонија

Крива Паланка на нозе: За Македонија се работи, избори на 5-ти јуни

Крива Паланка на нозе: За Македонија се работи, избори на 5-ти јуни

Граѓаните на Крива Паланка вечерва масовно излегоа на собирот во организација на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ).

Граѓаните испратија порака дека изборите треба да се одржат на 5-ти јуни, а со тоа да се стави крај на политичката криза во која СДСМ ја втурна Македонија. ЗА МАКЕДОНИЈА СЕ РАБОТИ, порачуваат кривопаланчани.

gdom-kriva-palanka1-768x432

Покрај во Крива Паланка, големи народни собири во организација на ГДОМ вечерва има и во Градско, Радовиш, Кочани, Битола и Ресен.

gdom-kriva-palanka

Народот е на нозе и е обединет околу идејата дека избори мора да има и дека само изборите се патот кон завршување на кризата. Денеска за своето врвно демократско право сами да одлучуваат за својата иднина на избори ќе ја пратат граѓаните од Градско, Радовиш, Крива Паланка, Кочани, Битола и Ресен.Избори се единственото начин за ставање крај на агонијата во која се наоѓа Македонија. Македонија е обединета во еден глас: ова не смее да продолжи. Стоп за деструктивните сценарија, доста ни е од наметнатата криза. Избори мора да има! На изборите Македонија ќе победи! Сите собири започнуваат во 19 часот, велат од ГДОМ.