среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

23. мај неработен ден за Власите

Македонија денеска го слави Илинден

Македонија денеска го слави Илинден

Последни вести

Дваесет и трети мај, сабота, Националниот ден на Власите е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија, соопштуваат од Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

Најчитани вести