Македонија

23. октомври неработен ден за сите граѓани

23. октомври неработен ден за сите граѓани

Денот на Македонската револуционерна борба, 23 октомври (петок), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните на Република Македонија им го честитаат Денот на Македонската револуционерна борба.