Магазин

Модна блогерка храбро ги покажа изгорениците на лицето

Модна блогерка храбро ги покажа изгорениците на лицето

На 9 години, останала без својата коса и со сериозни изгореници поради кои другите деца ја малтретирале и исмевале.

modna-blogerka-hrabro-gi-pokaza-izgorenicite-na-liceto-01.jpg

По четири месеци поминати во болница, кога излегла, била нарекувана „чудовиште“, „лузна“…

modna-blogerka-hrabro-gi-pokaza-izgorenicite-na-liceto-1.jpg

Решила да си замине од Нигерија и да дојде во Америка, со надеж дека ситуацијата таму ќе биде подобра.

Но, исмевањето продолжило…

modna-blogerka-hrabro-gi-pokaza-izgorenicite-na-liceto-2.jpg

Таа била на работ од самоубиство: „Се сеќавам еден ден, влегов во тоалетот со нож во рака, прашувајќи се себеси зошто и понатаму луѓето ме гледаат како да сум чудовиште“.

Тогаш се погледнала во огледалото и повторно ја вратила вербата во себе, сфатила дека е убава однатре и дека може да послужи како инспирација и за другите луѓе кои се соочуваат со овие проблеми.

Нејзиниот канал на YouTube имаа над 100.000 следбеници.

На нив може да се сретнат совети за тоа како да препокриете сериозни белези како изгореници:

Но, и совети како да се нашминкате за матура или некоја друга свеченост: