Магазин

Украина победник на Евросонг 2016.

Украина победник на Евросонг 2016.

Украина е земјата победник на 61. издание на Евросонг, кое годинава се одржа во Стокхолм, Шведска.

Украинската претставничка Џамала го освои првото место со песната „1944“ со вкупно 524 поени.

Второто место и припадна на Австралија, додека пак на третата позиција заврши Русија.

Стокхолм е домаќин на музичкото натпреварување шести пат откако се одржува оваа манифестација.