Спорт

Македонските пливачи на ЕП во Лондон

Македонските пливачи на ЕП во Лондон

Македонските пливачи од денеска (16) до 22 мај ќе учествуваат на Европското првенство во Лондон.

Олимпиецот Марко Блажевски ќе настапи во неколку дисциплини, и тоа 100 метри градно, 200 метри мешано и 200 метри градно, Андреј Стојаноски ќе се натпреварува на 1500 метри слободно, додека Љупчо Ангеловски ќе плива на 50 метри пеперутка.

Во женска конкуренција, Ана Марија Дамјановска ќе учествува во две дисциплини, на 50 метри пеперутка и на 50 метри слободно.