недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 35

МВР: Законските критериуми за селекција се со единствена цел- постигнување на квалитет и конкуренција

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека согласно Законот за внатрешни работи на основна обука за полицаец секогаш се упатуваат 10 проценти поголем број на лица од вкупниот број на лица за кои е утврдена потреба да се склучи договор за вработување во Министерството за внатрешни работи на работното место „полицаец“.

zgrada-na-MVR-2-640x427

Поврзани вести

Законските критериуми согласно Законот за внатрешни работи се со единствена цел да се постигне квалитет како и конкуренција при обуката на новите полициски службеници.

Кандидатите уште на почетокот на обуката се запознаени со своите права и обрвски како и со фактот дека 10 проценти од нив (оние со послаби резултати), нема да бидат примени, односно нема да потпишат Договор за вработување.

Ова денеска во Министерството за внатрешни работи им беше појаснето на 34 кандидати за полициски службеници кои не потпишаа договор за вработување.

Најчитани вести