четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Исполнето ветувањето на Груевски: Асфалтирани пристапните патишта во кратовско Страцин

Кога пред три месеци лидерот на ВМРО-ДПМНЕ го посети кратовско Страцин меѓу другото граѓаните побараа асфалтирање на неколку пристапни патишта до селото.

gruevski

Последни вести

Тогаш Груевски вети дека ќе се разгледа можноста да се аплицира за средства преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделието.

-Дел од уличките правиме сега, дел ќе гледаме да ги направиме во иднина, им рече Груевски на граѓаните.

pat-stracin

Ова ветување не беше заборавено и покрај сите случувања врзани со политичката криза. Во Стацин почнаа градежните работи и ветувањето се исполни со голема брзина, на задоволство на жителите.

gradonacalnik-kratovo

Градоначалникот на Кратово информира дека многу брзо граѓаните ќе ги добијат пристапните патишта кои ги бараа и им беа потребни.

-Вчера во маалото Лепановце се асфалтираше улица во должина од 400 метри. Овие пари се обезбедени преку Владата на Република Македонија, односно преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделието. Ние ја искористивме можноста да аплицираме за мерката. Истовремено преку Агенцијата се работи и на изградба на локалниот пат од село Шопско Рудариво со манастирот Кладенци. Во моментов се врши тампонирање на патот и во наредните 15-20 дена ќе биде завршено асфалтирањето, вели градоначалникот Мите Андоновски.

ulica

Исто така преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделието обезбедени се 20 милиони денари за асфалтирање на локалниот пат од село Каврак до браната Злетовица.

Најчитани вести