Македонија

Графити за платеничката револуција: „Нема пари, нема мир“ (ФОТО)

Графити за платеничката револуција: „Нема пари, нема мир“   (ФОТО)
Графити за платеничката револуција: „Нема пари, нема мир“

„Профитирам“, „Нема пари, нема мир“, „Платеничка револуција“… Осамнаа графити со пораки за платеничката револуција.

Аферата платеничка револуција каде со пари од Сорос раширени низ чадор на десетици невладини организации се финансираат протести, фингирани вести, јавни настапи и деструктивни активности на опозицијата навлегува длабоко во општеството и како канцер е раширено низ огромен број на јавни сфери.

На платеничкиот список се наоѓаат политичари, јавни личности, граѓански активисти, платени експерти, судии, новинари, уредници на весници, блогери. Нивната задача е креирање на фиктивна слика за непостоење на слобода и демократија и преку насилен пат рушење на демократски избрана власт. Бројчаникот на платениците неограничено вртел и се одлевале милиони. Но, сега е разоткриена мрежата на кој начин функционирала опозицијата и недемократскиот начин на кој СДСМ од една страна глумејќи жртва, а од друга страна силно корумпирајќи ја секоја пора од општеството сака да се дограби до власта.

profi-2

profi-3

profi-4

profi-5]

profi-6

profi-7

profi-8

profi-9