среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 26

Промоција на книгата за деца „Понорница“

насловна

Последни вести

Kнигата за деца под наслов „Понорница“ од Вера Симовска ќе биде промовирана во четврток во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“.

За најновото дело на авторката, ликовно-графички дизајнирано од уметникот Методија Николовски ќе зборува проф.д-р Јован Дамјановски.

матица

Промоцијата ќе биде збогатена со изложба на слики од младата Евгенија Трипуновска, а стихови ќе читаат ученици од основното училиште „Јан Амон Каменски“ од Скопје.

Најчитани вести