недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

Бидејки се работи за новинари кои се во телевизја Телма повеќе од 10 години во случај на отказ треба да се даде неколкумесечен период до отпуштањето или еден вид на апанажа, се вели во соопштението на МАН.

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

Поврзани вести

Македонската асоцијација на новинари (МАН) смета дека отпуштањето на новинарите од телевизија Телма е непрофесионална одлука без однапред познати и посочени критериуми според кои 12 новинари останаа без работа преку ноќ.

МАН бара телевизија Телма да ја преиспита одлуката, да објави критериуми и потоа да разговара со новинарите.  Бидејки се работи за новинари кои се во телевизја Телма повеќе од 10 години во случај на отказ треба да се даде неколкумесечен период до отпуштањето или еден вид на апанажа.

 

 

 

 

Најчитани вести