Македонија

Камиловски: Вандализмот е фрустрација на малцинството

Камиловски: Вандализмот е фрустрација на малцинството
Камиловски: Ако има што да понуди, опозицијата да излезе на избори

Вандализмот е фрустрација на малцинството изјави во „Отвореното студио“ на ТВ Нова, Марјан Камиловски од ГДОМ.

Ми пречи хипокризија, што ја има кај опозицијата и кај „Левица“ и „Протестирам“. Тие нас не нарекуваат фашисти, а се оние кои прават проблеми, кои маваат кон институции, кои палат. Освен тоа тие не се искрени со бројките, протестираат мала бројка од 4.000 или 5.000 наспроти 60.000 луѓе кои ја дадоа своја поддршка за ГДОМ. Вандализмот е фрустрација на малцинството, вели Камиловски.

ГДОМ го брани демократското право и правото на избор, додава Камиловски.

Повеќето од тие луѓе се наследници на оние кои сами се сметаат за повисока класа. Нема повеќе еднопартиски систем, не е повеќе СФРЈ. Ова е демократско општество, изјави Камиловски.