сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 51

Одложено судењето за членовите на Левица

Обвинтелката Снежана Бундалевска посочи дека одбраната можела да се координаира со клиентите и денеска да дојде подготвена на судењето, освен како што таа посочи „ако не се работи за тактизација“.

Одложено судењето за членовите на Левица

Одложено судењето за членовите на Левица

Последни вести

Денешното судење на членовите на Левица, Здравски Савески и Владимир Куновски, обвинети за демолирање на канцеларијата на Иванов повторно е одложено. Одбраната на обвинетите се уште не го добила вештачењето со што  не може да ја подготват листата докази за денеска, објави Нова ТВ.

Како што тврди адвокатот Сашко Дуковски вештачењето е битен елемент за тие да можат да ја подготват одбраната. Досега вештачење добил само еден од обвинетите и тоа вчера попладне.

Обвинтелката Снежана Бундалевска посочи дека одбраната можела да се координаира со клиентите и денеска да дојде подготвена на судењето, освен како што таа посочи „ако не се работи за тактизација“.

 

Судот го одложи рочиштето за 10 јуни.

 

 

Најчитани вести