вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 53

Ако сакате куќа полна со пари, набавете ја оваа билка

bilka-640x435

Последни вести

Најпознатите исцелители на негативна енергија во домот се бујните, зелени билки кои не само што ќе донесат позитивни вибрации во домот, туку, како што се верува, и богатство.

Според некои верувања, имено, постојат билки кои ја привлекуваат енергијата на богатството.

Такво е и јапонското дрво на парите, со латинско име “Crassula ovata”. Оваа билка која носи различни називи, секаде е позната како билка која носи пари. На англиски на пример, често се нарекува „money tree“.

Се верува дека присуството на билката во просторијата позитивно влијае на работата. Затоа е одличен избор за во канцеларии, а во некои азиски земји се пренесува од колено на колено.

Фенг шуи препорачува оваа билка да се држи од десната страна на влезната врата како би привлекла пари. Потекнува од јужна Африка, доста е отпорна и не ја напаѓаат штетници. Може да се купи и во Македонија.

Најчитани вести