Секс

Кога жените најчесто доживуваат оргазам?

Кога жените најчесто доживуваат оргазам?

Жените за време на сексот без обврски со случаен партнер речиси двојно поретко доживуваат оргазам отколку за време на секс со партнерот во сериозна врска, покажуваат резултатите од најновите истражувања.

Студијата во која учествувале 600 жени покажала дека врските за една вечер многу често завршуваат без оргазам за жените без разлика дали се работи за полов или орален секс.

Во текот на студијата било откриено дека околу 40 отсто од жените и 80 проценти од мажите доживеале оргазам во текот на последниот сексуален однос со партнер за една вечер.

Споредено со тоа, дури 75 проценти од жените велат дека доживеале оргазам при сексот со својот постојан партнер.