Спорт

Битолчанка е победничка на државен боксерски натпревар во Њу Џерси

Битолчанка е победничка на државен боксерски натпревар во Њу Џерси
Битолчанката Ана Зиковска е победничка на државниот боксерски турнир „Дијамантски ракавици“ во категорија до 60 килограми што се одржал во Њу Џерси, САД, објави телевизијата „Тера“.

Зиковска има 23 години и е студентка на архитектонскиот факултет во Њу Џерси. Десет години тренирала ракомет, а во последната година таа почнала активно да тренира бокс.

ana1