петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 32

Од денеска алкохол само до 19 часот

Според законските одредби, продолженото време на продажба до 21.00 часот важи од мај до крајот на септември.

alkohol-630x289

Последни вести

Алкохолните пијалaци од денеска во трговските објекти ќе се продаваат од 6.00 до 19.00 часот, место до 21.00 часот.

Според законските одредби, продолженото време на продажба до 21.00 часот важи од мај до крајот на септември.

За тие што нема да го почитуваат законското решение се предвидени санкции – забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра

Најчитани вести