Спорт

Камерун Мур почина сред тренинг во Охрид

Камерун Мур почина сред тренинг во Охрид

За време на неговиот прв тренинг со овој тим, 26. годишниот Камерун Мур од САД кој требаше да биде освежување на тимот на „Галебите“ во првата кошаркарска лига колабираше.

По брзото пристигнување на итната помош таа можела само да констатира смрт кај играчот.

Тој, пред да почне со тренинзите во неговиот нов кошаркарски тим од Охрид, ги поминал сите неопходни медицински проверки и добил дозвола за тренинг од лекарите.