среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Русија одлучи да го суспендира Договорот со САД за соработка во областа на нуклеарното и енергетското истражување и развој потпишан на 16 септември 2013 година во Виена, објави денеска руската Влада.

133374346

Поврзани вести

Владата на Русија. исто така соопшти дека е суспендиран и Договорот меѓу државните фирми за нуклеарна енергија Росатом и американското Министерство за енергетика за конверзија на руските истражувачки реактори со високо збогатен на ниско збогатен ураниум.

Најчитани вести