Македонија

МНР: Нема повредени македонски граѓани од земјотресите во Италија

МНР: Нема повредени македонски граѓани од земјотресите во Италија

Министерството за надворешни работи ги повика сите заинтересирани за прашањата поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Италија, да се обратат на дежурните телефони во македонската Амбасада во Рим или во Министерството за надворешни работи.

Лица за контакт:

Министерство за надворешни работи: Силвана Ивановска

Мобилен телефон: +38972 239 052

Е-пошта: silvana.ivanovska@mfa.gov.mk

 

Амбасада на Република Македонија во Рим:

Емилија Николовска

Мобилен телефон: 00393889050310

Семра Рамадани Алими

Мобилен телефон: 00393485273136

Адреса: Via Bruxelles 73/75, 00198 Rоme

Е-пошта: rome@mfa.gov.мk.