Македонија

28 Септември неработен ден за Бошњаците

28 Септември неработен ден за Бошњаците

Дваесет и осми септември, недела, Меѓународниот ден на Бошњаците, е неработен ден за граѓаните припадници на бошњачката заедница во Република Македонија.

По тој повод, министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на бошњачката заедница во Република Македонија им го честита Меѓународниот ден на Бошњаците.