четврток, 23 март 2017  |  Вести денес: 56

37. Илинденскиот пливачки маратон во Охрид

ohridsko_krajbrezje-650x261

Последни вести

Утре во Охрид ќе се одржи радиционалниот

Илинденски пливачки маратон утре, традиционално по 37-ми пат ќе се одржи во Охрид.

Пливачите на маратонот, кој ќе биде организиран од страна на Пливачкиот клуб „Охридски бранови 2008“ ќе ја поминат патеката Горица-Охрид, која е долга 2,5 километри.

На маратонот ќе учествуваат повеќе од 50 пливачи од Македонија и странство, кои ќе бидат поделени во две групи: до 16 години и повозрасни од 16 години.

Пристигнувањето на пристаништето во Охрид е планирано во 10.30 часот.

Најчитани вести