Свет

40 жртви во серија експлозии во Нигерија

40 жртви во серија експлозии во Нигерија
40 жртви во серија експлозии во Нигерија

Серија експлозии одекнаа во нигерискиот град Гомбе, при што животот го загубија најмалку 40 лица.

Според претставници на безбедносните сили, терористичките напади биле изведени на две автобуски станици.

Според безбедосните аналитичари, нападите го имаат печатот на исламистичката група „Боко Харам“, која редовно активира бомби на места каде се собираат многу луѓе.

 

Повеќе за темата прочитајте на следниот ЛИНК.