Македонија

48 повредени во сообраќајката на автобусот со број 67

48 повредени во сообраќајката на автобусот со број 67

Вкупно 48 лица се повредени во сообраќајната несреќа на автобусот со број 67 која утрово околу 6:10 часот се случи на улицата Драчевска.

Според информациите кои НетПрес ги доби од Градската општа болница „8-ми Септември“ и Градската хируршка болница „Наум Охридски“, во ГОБ „8-ми Септември“ биле пренесени пет лица, 29 во ГХБ „Наум Охридски“, а во Ургентниот центар примени се 14 повредени патници.

„Од сообраќајната несреќа која се случи утрово, во ГОБ „8-ми Септември“, пристигнаа пет лица, кај кои, по направените прегледи, се констатирани набиеници. Петтемина се пуштени на домашно лекување“, вели за НетПрес, Сашо Стојчев, директор на ГОБ „8-ми Септември“.

Јасмина Чабуковска, директорката на ГХБ „Наум Охридски“ за НетПрес изјави дека само едно лице е задржено на понатамошно лекување.

„Утрово околу 8 часот на клиниката беа примени 29 пациенти кои биле во автобусот број 67. Сите 29 лца се прегледани и констатирани се набиеници. Единствено кај еден пациент, жена на 50 годишна возраст, се забалежани повреди на главата и таа е задржана на понатамошно лекување. Останатите 28 лица се пуштени на домашно лекување“, изјави директорката Чабуковска.

Во Ургентниот клинички центар пак донесени се 14 пациенти од кои 8 мажи и 6 жени, на возраст од 30 до 56 години.

Сите се со полесни телесни повреди само еден е со скршеница на носот и рани во пределот на главата.

На пациентите навремено им е направено дијагностицирање на повредите и сите се пуштени на домашно лекување, освен пациентот со потешки телесни повреди кој е префрлен на Одделот за уво, нос и грло за понатамошен третман.