Македонија

5:0 за Груевски, оцена на Героски за „Професорскиот пленум“

5:0 за Груевски, оцена на Героски за „Професорскиот пленум“

Дебаклот на таканаречениот „Професорски пленум“, откако измудрува дека „хотелот е за туризам а не за парламентаризам“, за веднаш да ја прифати поканата од премиерот Никола Груевски за дебата во Собранието, за потоа да не учествува во дебатата, не остана незабележана дури и од најголемите критичари на власта, пишува порталот Република.