понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 27

50 илјади Италијанци потпишаа петиција за излез од ЕУ

Италијанската опозициска партија Движење пет ѕвезди ги повика Италијанците да ја потпишат петицијата за референдум за излегување на земјата од еврозоната.

italiaj

Последни вести

50 илјади луѓе за само два дена ја потпишале петицијата со која се бара излез од Европската Унија.

Италијанската опозициска партија Движење пет ѕвезди ги повика Италијанците да ја потпишат петицијата за референдум за излегување на земјата од еврозоната.

-Им луѓе кои сметаат дека станува збор за премногу ризичен чин, но тоа е начинот да им се отворат очите на луѓето. Вистината се состои во тоа што треба да живееме во застарени услови, коишто не ни дозволуваат да го уживаме нашиот суверенитет. Референдумот е само првиот чекор. Очекуваме да се разбудат и другите земји, изјавиле од Движењето пет ѕвезди.

Најчитани вести