среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 47

540 македонски граѓани од странство се пријавиле за гласање во ДИК

Како што соопшти ДИК, вкупно 217 пријави се прифатени, 19 се одбиени, а 304 пријави се во фаза на обработка.

дик

Последни вести

Заклучно со денеска до 14 часот, вкупно 540 граѓани на Република Македонија кои се на привремена работа или престој во странство ја искористиле можноста за пријавување преку електронската апликација на веб страницата на Државната изборна комисија (ДИК) за гласање за претстојните предвремени избори.

Како што соопшти ДИК, вкупно 217 пријави се прифатени, 19 се одбиени, а 304 пријави се во фаза на обработка.

Државната изборна комисија ги повикува сите граѓани на Република Македонија кои се на привремена работа или престој во странство да се пријават за гласање за претстојните избори. Пријавувањето може да се врши преку електронската апликација ставена на веб страницата на Државната изборна комисија https://dijaspora.sec.mk.

Пријавувањето во дипломатско­конзуларните претставништва, односно во конзуларните канцеларии, ќе трае до 11 ноември 2016 година.

Најчитани вести