четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

667 средношколци го искористиле правото на бесплатен билет во Драмски театар

Досега преку „Слободна средношколска среда“во Драмскиот театар во Скопје 667 средношколци го искористиле правото за бесплатен билет.

dramski_teatar_skopje

Поврзани вести

Досега преку „Слободна средношколска среда“во Драмскиот театар во Скопје 667 средношколци го искористиле правото за бесплатен билет.

За осумте месеци од кога е воведен „Слободен четврток“ за студентите 1.103 студенти гледале бесплатна претстава.

Директорот на драмскиот театар Скопје Роберт Велјановски вели дека има иднина за македонскиот театар и потенцираше дека обично средношколците доаѓаат самоиницијативно, а не организирано од наставниците.

Се надевам дека добро ќе воспитаме една публика која што ги следи нашите претстави. „Слободен четврток“ за студенти е акција која веќе во континуитет повеќе од 8 месеци се реализира и околу 1.103 студенти кои што го искористиле правото да гледаат бесплатна претстава во Драмски театар, истакна Велјановски.

Проектот „Слободна средношколска среда“ официјално започнал да се реализира од 1 јануари оваа година.

Најчитани вести