Македонија

Презентација на проектот Заштита на трговската марка на производите од прекугранична соработка

Презентација на проектот Заштита на трговската марка на производите од прекугранична соработка

Проектот „Заштита на трговската марка на производите од прекугранична соработка“, денеска ќе биде презентиран од Стопанската комора на Северозападна Македонија во Кичево. Проекто е финансиран од Европската унија.

Стопанската комора на Северозападна Македонија ќе го спроведе проектот во партнерство со Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија и Генералната управа за патентирање на трговски марки на Република Албанија. Требас да се реализира за 18 месеци, а е во рамките на 3-тиот Повик за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Албанија – Програма ИПА 2007-2013.

Проектните активности ќе се реализираат во полошкиот и југозападниот регион на Македонија, а во него ќе бидат опфатени Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга и Охрид од македонска страна, како и градовите Корча и Дибра од албанска страна, се вели во соопштението од Стопанската комора на Северозападна Македонија.