Македонија

Фото: Грција со нови налепници на македонските автомобили

Фото: Грција со нови налепници на македонските автомобили

Откако гребеа и фарбаа македонски автомобили поради знакот МК, нашите јужни соседи најдоа нов начин да не негираат, пишува порталот „Курир“.

Имено, тие сега имаат поголем лист испечатен со црни букви кој го лепат на македонските автомобили.

nalepniciii

„Употребата на знакот МК на ова возило не значи дека Грција ја препознава валидноста на овој знак“.