Македонија

Зоран Џорлев со поддршка во кампањата „Почитувај ги правила, почитувај го животот“

Зоран Џорлев со поддршка во кампањата „Почитувај ги правила, почитувај го животот“

Кон кампањата „Почитувај ги правила, почитувај го животот“, која ја спроведува Владата во насока на зголемување на безбедноста во сообраќајот секојдневно се приклучуваат разни институции, но и познати личности.

Свој придонес и поддршка за истата се одлучи да даде и виолинистот Зоран Џорлев.

Zoran Djorlev za kampanja 5 vt

– Мојата професија бара чести патувања надвор од градот. Јас сум навистина совесен шофер. Независно дали се движам низ градот, или патувам некаде надвор од него, секогаш го ставам сигурносниот појас. Луѓето често знаат да го игнорираат сигурносниот појас додека се движат низ градот, затоа апелирам дека не постојат исклучоци. Важно е да се почитуваат правилата не само за да се избегнат казните, туку за да се избегнат незгодите, вели Џорлев.