Балкан

8 годишно дете изгоре во пожар Долни Срем

8 годишно дете изгоре во пожар Долни Срем

Среќко Петровиќ, осум годишно момче го загуби животот во пожар, кој избил синоќа околу 19,30 часот во куќата на Рајко Петровиќ во сиромашниот кварт Пеќинци во селото Долни Срем.

Противпожарните екипи излегле на местото да го гасата пожарот, но предоцна за да го спасат животот на 8 годишниот Среќко.
Полицијата ги истражува причините за избувнување на пожарот