Балкан

90 годишен Грк и должел на државата 9,5 милиони евра

90 годишен Грк и должел на државата 9,5 милиони евра

Грчките власти уапсиле 90-годишен маж со долгови кон државата, кои надминуваат 9,5 милиони евра, јавија грчки медиуми.

Даночните инспектори во земјата утврдиле дека 90-годишниот старец, кој бил управник на фирма за трговија со млечни производи, имал долгови кон државата во износ од 9,56 милиони евра.