Крими хроника

997 стебла канабис уништени во Тетовско

997 стебла канабис уништени во Тетовско

997 стебла од растението канабис сатива се уништени вчера во печките на фабриката „Југохром Фероaлојс“ во Тетовско Јегуновце.

Стеблата, претходниот месец биле пронајдени на три различни локации во Тетовско.

Уништувањето го следеа претставници на власта и комисија од СВР во координација со Јавното обвинителство.