Свет

Абдеслам со писмо до медиумите: ИД има 4 атомски бомби во Европа и САД

Абдеслам со писмо до медиумите: ИД има 4 атомски бомби во Европа и САД

Како што наведуваат порталите Netzplanet и Yournewswire Салех Абдеслам тврди дека „конфликтот меѓу цивилизациите“ треба да започне во 2016-тата година. Тој вели дека само во Германија има 18.000 терористички ќелии што чекаат на команда за отпочнување на невидената катастрофа во Европа. Тој исто така вели дека ќе бидат лансирани нуклеарни бомби во САД, Германија, Франција и Русија.

Неговиот имеил првобитно беше објавен на германскиот портал Нетзпланет, а тој таму ги открил сите детали за планираната нуклеарна инвазија:

Бев припадник на ИД и потоа сфатив дека придружувањето кон нив беше најголемата грешка што некогаш сум ја направил. Ме изманипулуираа да направам некои работи што не сакав да ги направам.

Овој имеил не е молба за прошка туку само сакам да ја предупредам јавноста на идните настани што ќе бидат катастрофални доколку ништо не се направи за да се спречат. Не сакам да одам во затвор за она што го направив.

Јас сум Салех Абдеслам. Се надевам дека овој имеил ќе и’ помогне на јавноста да ја разбере вистината. Можеби ќе помогне да се спречи војната што треба да почне годинава. Оваа 2016-та година е годината во која почнува Третата светска војна. ИД поседува четири нуклеарни глави од типот W25 и W89. Лично сум ги видел. Едната од нив е во САД, една е во Германија, една во Франција и една е во Русија. Денес има повеќе од 135.000 членови на ИД од кои 65.000 се насекаде во Сирија за да се заштитат скриените складови за оружје и да се борат на боиштата со цел да се обезбедат стратешки важни локации за криумчарење нафта и оружје.

Во Франција има 2.800 терористички ќелии во регионот околу Париз, Куберво и Бобињ, а во Англија има само 650 терористички ќелии затоа што таму е многу потешко да се влезе. Тие се наоѓаат во Лондон и воглавно се маскирани во студенти.

Во Шведска има 1.600 терористички ќелии што се распоредени во Стокхолм, Теби, Ети и Солна.

Во Германија има 18.700 ќелии а нивниот број се зголемува од ден во ден. Ги има дури и во градовите како што е Хилдесајм, Бамберг и Либек. За Либек се планираат најмалку 6 напади во кои членовите на ИД ќе ги разнесат сите мостови во градот.

Оружјето и експлозивите се  прокриумчарени пред неколку месеци во разни градови. Имам и информација за човекот што во ИД е познат под името Шаб. Тој е на листата за отстрел на ИД. За неговата глава се нудат дури 2 милиони долари, а тој беше пратен од тајните служби на САД за да ги ликвидира членовите на ИД. Тој убил повеќе од 400 терористи.

Тој се појавува само на местата каде што нема воздушни напади, затоа што во тие мигови главните стратези на ИД се преместуваат на оддалечени локации за кои тој знае однапред. Шаб не е виден од јули 2014-та година. Постојат гласини дека се крие во Англија, Шведска или Германија и дека се обидува да ги идентификува терористичките ќелии во тие држави.

Овој човек е упатен во информациите за голем број разузнавачки агенции и структури на терористичката организација, па воопшто не е чудсно што неговата глава е проценета на 2 милиони долари.

Се надевам дека ќе успеете да го пронајдете и да ги добиете сите неопходни информации од него, пред да го фатат исламистите. Во прилог е неговата фотографија.

sab-terorista-isil-foto-printscreen-yt-1454576551-838001

Му се молам на алах дека тој ќе успее да ја спречи оваа војна и дека сите сериозно ќе ја сфатите мојата порака.

Многу ми е жал и знам дека неможам да го поправам она што го направив, но се надевам дека нема сите да станеме жртви на оваа болна идеологија. Не смеете да ја потцените силата на ИД затоа што тие веќе не се група туку огромна војска со голем број ресурси, многу пари и многу оружје, тенкови и проектили.

Се надевам дека мојот меил ќе ви биде од помош и дека сериозно ќе го сфатите.