среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 47

Ад хок комисијата не поведе прекршочни постапки за медиумите

Привремената комисија за следење на медиумското претставување на денешната седница ги разгледа извештаите за регионалните и локалните радиодифузери.

ад хок

Поврзани вести

На седницата, присутните четворица членови решија да не се поведуваат прекршочни постапки за ниту еден од радиодифузерите.

Неколку членови изнесоа забелешки за балансираноста во известувањето на дел од медиумите, но на крајот едногласно беше решено да и се предложи на Агенцијата за медиуми да не се поведуваат прекршочни постапки.

Најчитани вести