четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Ад хок комисијата за медиуми не поведе прекршочни постапки

Предмет на разгледување беа извештаите за последните десет дена од изборната кампања.

mediumi

Поврзани вести

Привремената Комисија за следење на медиумското претставување на својата денешна седница одлучи да не покрене ниту една прекршочна постапка против медиумите.

Предмет на разгледување беа извештаите за последните десет дена од изборната кампања.

Два предлози за поведување постапки беа одбиени, а во повеќето случаи Комисијата едногласно гласаше против поведување постапка. Со оваа седница заврши оценувањето на работата на телевизиите и радијата во врска со изборите.

Комисијата дополнително ќе се состане да ја разгледа работата на локалните и регионалните медиуми.

Најчитани вести